Buzdolabı Nasıl Taşınır?


Taşımaya hazırlık evresinden başlayalım. Buzdolabını taşımak titizlik ve tecrübe isteyen bir işlemdir. Bazı püf ve ince detaylara dikkat edilmesi durumunda güvenilir bir şekilde buzdolabını taşımak mümkündür. Öncelikle buzdolabı taşıma işleminden 1 gün önce makinenin fişini çekmelisiniz. Bunu yapmaktaki amaç; belli bir zaman sonra yani 7 veya 9 saat sonra makinenin temizlenmeye hazır hale gelmesidir. Buzdolabının içindeki rafları çıkarın ya da rafları içeride tutmak isterseniz iyi şekilde koli bantları ile sabitleyin.
Fakat bu durum buzdolabının içerisinde bant izi kalmasına sebep olabilir. Bu konuda tavsiyemiz rafların çıkarılıp ayrı paketlenmesidir. Bunun yanında taşıma esnasında buzdolabının kablosunu engel olmaması adına buzdolabının içerisine sabitleyin. Ayrıca buzdolabı kapısının açılıp kapanıp zarar görmemesi ve çizilmemesi için buzdolabının kapısını bir ip ile etrafında sarmalayarak sabitleyin.
Daha sonra köpüklü veya baloncuklu naylon ile buzdolabını iki kat olacak şekilde sarın. Koli bandı ile dört tarafından iyicene sarmalayın. Artık buzdolabınız taşınmaya hazır durumdadır. Taşıma işlemi için bize gerekli malzemeler şunlar olacaktır; taşıma arabası, halat veya taşıma askıları, ambalaj malzemesi, koli bandı, temizlik malzemeleri ve yeterli zaman.
Buzdolabını Taşıma Şekli
Şimdi de nasıl taşınılacağından bahsedelim. Buzdolabını taşırken özellikle dik şekilde taşımaya çalışın. Yana yatırarak taşımak soğutma tüplerinde zarara sebep olabilir. Buna çok dikkat edin. Birçok buzdolabının kendi içerisinde veya kutu içerisinde nasıl taşınacağına dair görseller bulunur. Bu görsel mevcut ise buna uyarak taşımaya özen gösterin. Böylelikle olabilecek hataları ortadan kaldırmış olursunuz.
Fakat yan yatırarak taşıma mecburiyeti var ise bu durumda taşıma esnasından sonra buzdolabını çalıştırmak için 2 – 3 saat bekleyiniz. Burada amaç; kompresör içerisindeki sıvının geri akmasını beklemektir. Taşınan buzdolabı içerisindeki sıvı, sallanma ve yan yatırılma durumlarından ötürü buzdolabı içerisine dağılır. Uygun bir taşıma aracı var ise buzdolabını bu aracın üzerine yerleştirin.
Halat yardımıyla buzdolabının düşmeyeceğinden ve güvenli olduğundan emin olun. Araca bağladığınız halatı önden biri yavaş çekecek ve buzdolabının arkasından biri de destek vererek taşıma işlemi gerçekleştirilecek.
Bu konuda seçeceğiniz nakliye firmalarına dikkat edin. Sonrasında yeni bir buzdolabı almak durumunda kalmayın. Profesyonel ekibimiz yılların deneyimi ile buzdolabı taşıma konusunda tecrübeli ve profesyoneldir. Doğru ekipman, zaman, yeterli yardım ve doğru adımları izleyerek bu zor işin üstesinden sizin için gelebiliriz.

3 Adımda Buzdolabı Taşıma Süreci
- Adım – Gerekli olan tüm malzemeleri hazırlayın:
Taşıma arabası, halat veya taşıma askıları, ambalaj malzemesi, koli bandı, temizlik malzemeleri. - Adım – Buzdolabını taşıma için hazır hale getirin:
Taşımadan önce buzdolabının fişini tam bir gün öncesinden çekiniz. Buzdolabının içini temizleyin ve rafları çıkarıp güzel bir şekilde paketleyin. Ayrıca buzdolabını etrafını bir halatla sararak taşıma esnasında kapısının açılmasını önleyin. - Adım – Şimdi Taşıma Zamanı:
Eğer taşıma arabası varsa bu şekilde buzdolabını taşıma en doğrusu olacaktır. Fakat yoksa da buzdolabını dikey ya da çok az eğimli olarak taşımaya özen gösterin. Çünkü tamamen yatay taşınması durumunda içerisindeki sıvı tamamen buzdolabı içerisine yayılabilir. Eğer bunu yapmanız gerekiyorsa da; yatay taşımadan sonra buzdolabını çalıştırmadan önce minimum 3 saat bekleyiniz.
Yeni Buzdolabı veya Derin Dondurucu Nasıl Taşınır?
Yeni aldığınız buzdolabını zaten ilgili firma gerektiği şekilde gelip istediğiniz yere yerleştirip sizlere gerekli uyarıları yapmaktadır. Fakat yeni alınan bir buzdolabının taşınma işlemi de aynen yukarıda bahsettiğimiz şekilde olmalıdır. Derin dondurucular yatay olarak işlev görmelerinden ötürü bunların buzdolaplarına göre taşınma işlemi daha kolaydır. Öncesinde fişinin çekilip buzlarının erimesi ve temizlenmesi gerekir.